Friday, 15 December 2017

Selamat Datang 2018

Assalamualaikum semua

Berkurun lamanya Cik Zah tak update blog ini.  Maaf dipinta.  Agak lemau untuk berblog.  Macam-macam idea yang nak dibuat tetapi kadang-kadang tidak terbuat.  Bukan main lagi berkobar-kobar tetapi lepas itu, macam-macam pula alasannya.  

Begitu cepat masa berlalu.  Sedar tak sedar, sudah nak masuk tahun 2018.  Tinggal beberapa hari sahaja lagi.  Pelbagai cabaran, dugaan dan perkara yang terjadi pada Cik Zah ni.  Ada yang manis, pahit, masam, masin, suka dan macam-macam lagi la.  Alhamdulillah, Cik Zah dapat harungi semuanya dengan senyuman dan bersyukur.

Seperti biasa, banyaknya resolusi yang telah ada dalam senarai 2018.  Cuma hendak dibuat, dicapai atau tercapai sahaja.  Seperti biasa, Cik Zah ni tulis sahaja dahulu.  Setiap hari mesti tengok dan update.

Tahun depan, anak Cik Zah pun dah masuk darjah 1.  Alhamdulillah.  Sedih ada, gembira pun ada.  Biasalah, anak dah besar dan sudah pandai berdikari sedikit.  Begitulah hati dan perasaan seorang ibu.  Anak sudah besar, lain pula kerenahnya.  Semua kelengkapan sekolah sudah dibeli.  Dia pun seronok sangat.  Tak sabar-sabar nak ke sekolah.  

Semoga tahun 2018 ini adalah tahun yang lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya.  Cik Zah bersyukur ke hadratNya.  Cik Zah harap pembaca-pembaca di blog ini pun diberi kesihatan yang baik, umur yang berkat dan sentiasa di bawah lindunganNya.  Kehidupan lebih baik dan bertambah-tambah rezekinya.  

Tahun 2018 juga Cik Zah akan update blog bisnes Cik Zah dengan lebih banyak input-input berinformasi dan memberi manfaat untuk semua.  Doakan Cik Zah dan Cik Zah doakan juga untuk semua ya.

Gambar Ahmad Wafi semasa konvo tadika.

Aaamiin. 











Wednesday, 4 January 2017

Selamat Datang 2017

Assalamualaikum semua,

Alhamdulillah.  Tahun 2017 sudah kunjung tiba.

Lamanya tidak update blog.  Lepas ni Kak Zah mesti rajin selalu update blog.  Berkongsi tentang bisnes, rutin harian dan lain-lain yang berkaitan.

Tahun ini juga Kak Zah nak lebih ramai agen dan dropship untuk produk Gstar Kids dan Secretleaf.  Kak Zah nak berkongsi dengan lebih ramai suri rumah yang inginkan pendapatan sambil duduk rumah jaga anak-anak.  

Jom sertai grup Kak Zah.  Berminat boleh hubungi 019 7461502.




Salam sayang,
Kak Zah

Thursday, 27 October 2016

Promosi Gstar Kids

Bismillah

Suplemen IQ Booster bagaimana yang ibu-ibu pilih untuk si manja?

Kak Zah pun ada jual Gstar Kids untuk anak-anak 11 tahun ke bawah.  Alhamdulillah, sejak Wafi kunyah-kunyah, sudah nampak perubahannya.  Senang bangun pagi, rajin baca buku tanpa disuruh dan aktif sangat.

Ada promosi sempena minggu peperiksaan ya ibu-ibu semua.

Jom kita tengok.



Pos percuma dan dapat 'gift' percuma juga tau.

Tanpa disuruh, Wafi suka makan Gstar.  Kadang-kadang sampai 4 biji sehari.

Berminat dan hendak info lanjut, boleh lah Whatsapp Kak Zah di 019 7461502.












Friday, 21 October 2016

Perkongsian Tazkirah Ringkas

Assalamualaikum 

Bismillah

Perkongsian tazkirah ringkas dari Ustaz Mat Esa Deraman.

Sedikit peringatan buat hati yang gersang.

Hasan Al Basri R.A berkata (110H) :

1)  Mereka melakukan dosa dan berangan-angan mendapatkan keampunan
2)  Mereka belajar tetapi tidak beramal
3)  Mereka beramal tetapi tidak ikhlas
4)  Mereka memakan rezeki Allah Taala tetapi tidak bersyukur
5)  Mereka tidak redha dengan pembahagian Allah Taala
6)  Mereka menghadiri pengkebumian tetapi tidak mengambil pengajaran

Semoga bermanfaat untuk semua.