Sunday, 30 March 2014

Untuk Yang Masih Keliru, Baca Ini

Teks : Norazizah Sudin

Ramai yang masih keliru dan tidak pasti?  Baca ini dahulu ya.

Dilema, keliru, fokus lintang pukang. Ada antara kalian yang menghadapi masalah seperti ini :

1)  Eh, orang lain dah berhenti kerja sudah boleh kerja dari rumah. Aku pun mahu juga. Mereka boleh aku pun boleh. Nak jual apa ya, jual online, mahu buka butik online lah.
2)  Bulan pertama lihat baju kanak-kanak cantik. Mula jual pakaian kanak-kank.
3)  Bulan ke dua lihat baju hamil cantik gatal tangan buat page baru lagi mahu jual baju hamil. Putus asa sebab laku 2 helai sahaja.
4)  Bulan ke tiga mahu jual buku. Sebab nampak macam best aje orang lain jual.
5)  Bulan ke empat mahu jual kek pula. Sebab nampak macam laku.
6)  Bulan 5, 6, 7, 8, 8, 10, 11, 12. Cukup setahun ada 12 bisnes.

Hasilnya dua hengget sehari, 4 hengget sehari. Kekallah begitu sampai setahun. Lepas itu menangis-nangis mahu kerja semula, sebab tak ada hasil kerja dari rumah.

Inilah masalah ramai wanita yang kononya semangat mahu kerja dari rumah. Tetapi tidak ada fokus. Hasil kajian kes yang datang, sama sahaja, apabila mereka selesai berkongsi saya boleh asingkan, ini kategorinya : 
a)  Belum sedia
b)  Kekal gagal
c)  Tidak tahu apa-apa WAHM, SAHM, SOHO - sebab nak google pun malas
d)  Sukses - dia tahu nak capai matlamatnya sejak hari pertama mahu letak niat berhenti kerja
 
(Petikan blog Puan Masayu Ahmad

Yang penting adalah fokus dan konsisten.  InsyaAllah, akan nampak hasilnya.  Jangan tengok ini laku, hendak jual, ini cepat balik modal dan untung besar, buat ini pula.  Tudung cantik dan ramai jual laku, kita pun hendak buat.  Jangan tamak sebab nanti anda yang rugi. Modal ke mana, untung pun tidak nampak.

Boleh mula dengan menjadi RAKAN NIAGA / PENGURUS ONLINE bersama kami.  Produk semua sudah disediakan, cuma anda akan diajar cara promosi dan cara jana pendapatan.

Hubungi saya untuk di norazizahsudin@gmail.com untuk mendaftar.



No comments:

Post a Comment