Thursday, 6 August 2015

Cara Mula Online Bisnes Yang Paling Mudah

Assalamualaikum dan masih belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri.  

Marhaban di kawasan rumah saya masih berjalan.  Bagaimana di kawasan rumah anda? Kanak-kanaklah paling seronok.  Dapat lagi tambah duit raya.

Ok.  Berbalik kepada tajuk kita hari ini, saya ingin berkongsi tentang bisnes online dengan cara yang paling mudah.  

1)  Tidak payah buat produk sendiri.  Hendak buat produk sendiri, modal besar.  Jadi apa alternatif yang ada adalah jual produk orang lain.  Tetapi haruslah pilih produk yang jenamanya memang kukuh dan dikenali.  Juga produk tersebut adalah produk yang berkesan.  Kenapa perlu jenama yang kukuh?  

Sebab jenama atau 'branding' memberi 'first impression' kepada bakal pelanggan.  Contoh jenama Coach.  Bila kita dengar pun anda akan rasa hebat.  Contoh lagi satu jenama Ciku. Mana lebih hebat?  Sudahlah tidak pernah dengar, bertambah tidak yakinlah bakal pelanggan hendak beli.  

Jadi, tidak payah pening kepala jika hendak mula bisnes online.   Tiada produk, kami di ABDR telah sediakan pelbagai produk seperti produk fizikal dan digital.  Hanya perlu ada blog dan fanpage.  Tidak tahu bagaimana hendak mula?  Kami boleh ajar bagaimana untuk bermula.  

Sertai kami sekarang.  Pendaftaran dibuka setiap hari dan kelas secara online.  Masa anda tentukan.  Kami hanya beri tunjuk ajar dan seterusnya adalah anda.  Buat pilihan dan mulakan sekarang.

Cara seterusnya saya sambung di entri lain ya.  




4 comments:

  1. Betul tu. Nak mula bisnes, dengan takde pengalaman biar jual produk yang established dulu. Dah pandai boleh la berdikari.

    ReplyDelete
  2. Betul tu. Nak mula bisnes, dengan takde pengalaman biar jual produk yang established dulu. Dah pandai boleh la berdikari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Puan Zaila. Biar kita bermula dengan yang kecil dan berakhir dengan yang besar. Belajar dulu sambil timba pengalaman.

      Terima kasih atas komen Puan.

      Delete
  3. "Artikel yang sangat bermanfaat. Saya percaya ramai ibu yang nak amalkan tips ni tapi tak ada masa! Jom, pergi ke website pasal pengurusan masa ibu bekerja yg super sibuk dan nak jadi supermommy. Alhamdulillah, dah beribu-ribu ibu bekerja yang transform dan boleh amalkan parenting dan didik anak2 setiap hari. www.efficient2me.com
    "

    ReplyDelete